Harmadik féléves beszámoló

2015. január 02. 17:02:29  nyomtatási kép
TÁMOP-338-12/2-2012-0031
"Esélyegyenlőség fejlesztés a Háromhárs óvodában"
Szakmai beszámoló

Időszak: 2014. július 1. - 2014. december 31.

Elsősorban szakmai megbeszélésekre használtuk ki a nyári hónapokat és ellenőriztük az adminisztrációt, átrendeztük a projektdossziét a dosszié ISO alapján. Újabb szerződéseket készítettünk elő és begyűjtöttük az árajánlatokat. 
Jó gyakorlat adoptálásához tanulmányoztuk a kínálatot és kiválasztottuk a pedagógiai programunkba leginkább beilleszthetőt. A "mozgáskotta" módszert választottuk, mely sokoldalúan fejleszti a gyermekek képességeit és mind három óvodás korcsoportra alkalmazható. Az adoptáláshoz adoptálást segítő szakembert alkalmaztunk. Részt vettünk Újszászon a "mozgáskotta" bemutató foglalkozáson (2014. 10.20.) és egy előadást hallgattunk meg a módszer jelentőségéről, pedagógiai felhasználásáról. A jó gyakorlat adaptációját követően beépítésre került a Pedagógiai Programunkba és a kapcsolódó SzMSz-be.
Tantestületi képzést szerveztünk IPR témában az Erudítio szervezésében Visegrádon (2014.11.07-09.). A továbbképzés címe: Az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése a hátrányos helyzetű gyerekek beiskolázásának elősegítése érdekében. A 30 órás továbbképzésen óvodánk minden pedagógusa részt vett. Az itt hallott szakmai információkat az óvodánkban szervezett workshopok alkalmával is átbeszéltük, gyakorlatba történő beillesztését megterveztük. Projekttervünk szerinti programjainkat folyamatosan szerveztük, szülői fórumokat tartottunk, ahol a vendégünk a védőnő, a fejlesztő pedagógus és a Nevelési Tanácsadó szakemberei voltak. Kirándultunk Székesfehérvárra, ahol a Bory-várat csodáltuk meg a gyerekekkel (2014. 09.25.). Több alkalommal részt vettünk a Bozsik torna rendezvényein. Ellátogattunk tatabányára a Turul-emlékműhöz és megnéztük Szelim-barlangot (2014.11.05.), ahol az ősember lakott. 
Hagyományos, szülőkkel együtt szervezett programjaink: sütőtök-sütős délután (2014.10.16.), adventi kézműves délután (2014.11.27.) és a mézeskalács-sütés (2014.12.11.) szervezésére is nagy hangsúlyt fektettünk.
Ovimozi programunkon újabb magyar rajzfilmet láthattak a gyerekek, a Pom, pom meséit és a Mazsola és Tádé bábfilmet (2014.12.10.).
Az óvodai életről szóló fotópályázatot hirdettünk meg a szülők körében. A rendezvényeinken készült fotókat a projekt zárása előtt még egy kiállítás keretében bemutatjuk a szülőknek, érdeklődőknek.
Folyamatosan szerveztünk megbeszéléseket a programban résztvevő szakmai megvalósítókkal. Mentor pedagógusainkkal megvitattuk a családlátogatások tapasztalatait. Elvégeztük az adminisztrációs feladatokat és a helyi újságban, honlapunkon tájékoztattuk a szülőket, érdeklődőket a projekt eseményeiről. 


Alcsútdoboz, 2014. december 31. 

Óvári Zsoltné, szakmai vezető

sortav
sortav