Beszámoló

2014. február 01. 19:00:38  nyomtatási kép
TÁMOP-338-12/2-2012-0031
"Esélyegyenlőség fejlesztés a Háromhárs óvodában"
Szakmai beszámoló

Időszak: 2013. szeptember 1- 2014. január 30.

Az érintett időszakban első és legfontosabb feladatunk a pályázat megvalósításához a feltételeket biztosítani. Ennek érdekében felvettem a kapcsolatot a pénzügyi vezető céggel, akivel megterveztük a feladatok elosztását, határidejét. Szakmai értekezleteken alaposan átbeszéltük az aktuális feladatokat. Elkészítettük a projekt időszakra szóló programtervet és sajtótájékoztatót tartottunk (2013.10.09.). Projektdossziékat nyitottunk a dokumentáció iktatásához. 
A pályázati programban vállaltuk a halmozottan hátrányos gyermekek egyéni fejlesztését gyógypedagógus és pszichológus együttműködésével, segítségével elkészültek a bemeneti méréseink is. Felmértük a halmozottan hátrányos helyzetűek számát és begyűjtöttük a jegyzői igazolásokat. 
A projekt megvalósításában részt vevő kollégákkal munkaszerződést kötöttünk, munkaköri leírásokban fogalmaztuk meg a projektben megvalósítandó feladataikat.
Külső szolgáltatókat kutattunk fel, akik szintén közreműködtek a projekt megvalósításában. A szolgáltatási szerződésekhez árajánlatokat gyűjtöttünk. A legkedvezőbb árajánlatot benyújtott szolgáltatóval kötöttük meg a szerződést. 
Minőségbiztosító szakembert alkalmaztunk, aki segítségünkre volt a megvalósításban. 
A dokumentáció helyes iktatásához bélyegzőket rendeltünk. 
A projektterv szerint megkezdtük a munkát, rendezvények szervezését. 
Együttműködési megállapodást kötöttünk: a Védőnői Szolgálattal, a helyi háziorvossal a korai beóvodáztatás érdekében. További együttműködési megállapodásokat kötöttünk együttműködő partnereinkkel: a Bicskei Roma Önkormányzattal, a helyi József Nádor Általános Iskolával, Alcsútdoboz Település Önkormányzatával, a Pedagógiai Szakszolgálat Bicskei Nevelési Tanácsadóval, az óvodai Szülői Munkaközösséggel és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával. Együttműködő partnereinket meghívtuk rendezvényeinkre, rendszeresen tájékoztattuk őket a projekt előrehaladásáról. 
A PFLA szakembere a Bozsik-foci programba segítette óvodánkat. 
Anyanyelvi dajkát alkalmaztunk 6 órában a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek beilleszkedésének segítésére a projekt végéig. 
Kirándulást szerveztünk Székesfehérvárra a Hetedhét Játékmúzeumba(2013.11.21). Adventi kézműves délutánt (2013.11.28), mézeskalács-sütést (2013.12.19) és farsangi kézműves délutánt (2014.01.30) szerveztünk, melyen családdal együtt kívántuk a gyerekeket fejleszteni. Mikulást váró ünnepünkre (2013.12.05.) a Répa, retek, mogyoró társulatot hívtuk meg, akik színvonalast zenével szórakoztatták a gyerekeket. 
Ovimozi program keretében értékes magyar rajzfilmeket vetítettünk a gyerekeknek, első alkalommal a Szaffi című mesét láthatták (2013.12.20.). Ápril Géza újévi zenés napon (2014.01.16.) nyújtott felejthetetlen élményt gitáros énekével.
 A dokumentumok megfelelő kezeléséhez irodai eszközöket és irodaszereket szereztünk be. A helyi újságban és a honlapunkon folyamatosan tájékoztattuk az óvodánk iránt érdeklődő lakosságot. 
                                       
Alcsútdoboz, 2014. január 31.
 Óvári Zsoltné, szakmai vezető

sortav
sortav