Óvodai Hírek áprilisban

2014. május 28. 18:07:01  nyomtatási kép

A TÁMOP-3.3.8-12/2-2012-0031 azonosító számú pályázat keretében „Esélyegyenlőség fejlesztése a Háromhárs Óvodában” című programon dolgozunk. Minden hónapra jut az esélyegyenlőség jegyében szervezett két-három színes rendezvény, melyet a pályázat keretében tudunk megvalósítani.

Húsvéti játszóház (2014. április 19.)

Már sok-sok éve annak, hogy ezt a hagyományőrző programot kitaláltuk. 1998-ban kellett megírnunk a helyi nevelési programunkat. Fontos szempont volt, hogy a nevelést olyan módszerekkel és eszközökkel végezzük, ami közel áll hozzánk, csak akkor leszünk hitelesek és eredményesek. Abból indultunk ki, hogy a gyerekekhez közel kell hozni a művészeteket, ezen belül is magyar népművészetet, mind a zenei nevelés, mind az ábrázolás, kézimunka, kézműves tevékenységek során. S jött az ötlet, hogy milyen jól illene a programunkhoz egy táncházas, vásáros rendezvény. Hagyományőrző program, a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolva, s ide varázsoljuk vele a népművészet kis szeletét a gyerekeknek, a családoknak, vendégeinknek.

Ezen a programon táncházi muzsikára gyermek-táncházat tartunk, kézműves foglalkozásokat vezetünk. Szereplési lehetőséget biztosítunk óvodánk nagycsoportosainak, sőt mindig hívunk vendég óvodákat is szerepelni. Voltak már nálunk, most is nagy szeretettel vártuk a felcsúti kastély óvoda óvodásait, akik kis versekkel köszöntötték a vendégeket.

Hogy színesítsük a rendezvényt, vendég előadókat szoktunk hívni. Volt már vendégünk ezen a programon a Napraforgó együttes, most is őket láthattuk és hallhattuk. Nagyszerűek voltak, kifejezetten az óvodás korosztálynak való tartalmas, játékos, zenés műsoruk fénypontja volt az idei rendezvénynek!

A rendezvényre kézműves mestereket is hívtunk, akik kiállították alkotásaikat, illetve a vásárban meg is lehetett vásárolni termékeiket, sőt aki akarta, ki is próbálhatta a neki tetsző kézműves tevékenységeket.

Külön köszönöm a szülőknek a segítséget a pénztár és a büfé megszervezésében, a finom süteményeket, üdítőket.

   (Óvári Zsoltné)

sortav
sortav