Klub - Játszóház (2013. április 24. 10 óra)

2013. május 27. 11:03:23  nyomtatási kép

„Alcsútdobozért” Faluvédő Egyesület egészségfejlesztési programjának (TÁMOP 6.1.2-11/1-2012-0664) keretében hetente úszásra, tornára, minden hónapban egyszer játszóházi foglalkozásra, kéthavonta főzőnapra hívjuk óvodásainkat és szüleiket. Május hónap sok egyéb nagyszerű élménnyel is gazdagította a gyermekeket, melyek által egészséges életmódra nevelődtek.

Téma: Játék a vitaminokkal. „Miben, melyik részében találjuk őket?”  

Célunk az, hogy alaposabban megismerkedjenek a gyerekek a zöldségfélékkel, tulajdonságaikkal, a vitaminokkal, fontosságukkal és emellett az egészséges táplálkozás szokásainak kialakítását is elősegítjük.

Egészségünk őrzői a vitaminok. A legfontosabbak: C, D, A, E, és a B vitaminok. Zöldségekben, gyümölcsökben, olajos magvakban, állati fehérjékben, tejtermékekben találhatók. A zöldségek széles skáláját sorakoztatjuk fel a játék során. Megbeszéltük tulajdonságaikat, felhasználásukat, hasznukat, hogy melyik részükben van a vitamin. Megszagoltuk, megízleltük mindet.

Zöldségek, gyümölcsök képeivel játszottunk, válogattunk, csoportosításokat végeztünk. Színes kartonok, dekorgumik felhasználásával a kivágott képek alapján, mindenki megrajzolhatta és kivághatta kedvenc zöldségét, gyümölcsét, és a vitaminokhoz csoportosítva, halmazokat alkotva, közösen felragasztottuk azokat egy tablóra.

(Tóthné Tóth Gabriella)

sortav
sortav