Tavaszi táncház és vásár (2013. ÁPRILIS 13. 15 óra)

2013. május 08. 16:38:37  nyomtatási kép

Egy hónapot vártunk a jó időre, hogy megtarthassuk hagyományos húsvéti táncház és vásár programunkat. Húsvét előtt szerettük volna megrendezni ezt az eseményt, de sajnos az időjárás közbe szólt.

A programot jó házigazdaként az alcsútdobozi nagycsoportos óvodások műsora kezdte. Táncos-zenés műsor, egy igazi tavaszváró, köszöntő tánc fűzér volt, amelyben körtáncok, kapus-vonulós térformák, kibújós-bebújós és hidas játékok elevenedtek meg páros tánccal karöltve. A műsor végén a régiek hite szerint a víz varázserejét, tisztító, megszépítő erejét felhasználva méltóképpen köszönthették a tavaszt.

A második műsorszámként a felcsúti Kastély Óvoda középső csoportos gyermekei érkeztek hozzánk a szomszéd faluból. Óvodás körjátékokat, körtáncokat, dalos játékokat adtak elő, melyeket az óvodában tanultakból szemezgették, bemutatva ezzel, milyen színesek mindennapjaik. Műsoruk végén ők is bemutattak egy kedves kis tavaszi néptáncot.

A nap csúcspontja a Kolompos együttes műsora volt. az együttes több mint 20 éve muzsikál gyerekeknek, óvodákban, iskolákban, gyermek-táncházakban. A népzene, a néptánc és a népszokások alapjaival ismertetik meg a gyerekeket. Mindezt szórakoztató formában, hiszen legfőbb céljuk, hogy megszerettessék a kicsikkel a népművészetet. Zenei anyaguk több óvodában a nevelési program része. Mi is felhasználjuk zenéjüket programjainkon, műsorainkban, mindennapjainkban.

Hatalmas élményt, nagyszerű szórakozást, vidám együtt töltött órát szereztek nekünk.

                                              Óváriné
sortav
sortav