Klub - Játszóház (2013. MÁRCIUS 22. 10 óra)

2013. május 08. 16:36:42  nyomtatási kép

„Alcsútdobozért” Faluvédő Egyesület egészségfejlesztési programjának keretében Játszóházi foglalkozásra hívtuk óvodásainkat és szüleiket. A rendezvény helyszíne: Háromhárs Óvoda

Célunk az volt, hogy megismerkedjenek a gyerekek a zöldségfélékkel, tulajdonságaikkal, és emellett az egészséges táplálkozás szokásainak kialakítását is elősegítjük. A téli és a kora tavaszi időszakban fokozottan szüksége van szervezetünknek a vitaminokra. A vitaminokat főként gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával visszük be szervezetünkbe. A zöldségek széles skáláját sorakoztattuk fel a játék során.

 Ehető zöldségbábok készítése:

 -         Egy hosszú asztalra, nagy tálakba, tálcákon zöldségkupacok esztétikusan elhelyezve.

-         Megnevezzük „őket”, megfogjuk, megszagoljuk, megbeszéljük milyen a színük . formájuk.

-         Mire hasonlítanak? Kézbe vesszük. – Tudjátok mit? Készítsünk belőlük bábokat!

-         Hurkapálca – fogpiszkálók segítségével összekapcsoltuk a különböző színű és formájú zöldségeket. A szárakból orrok, szegfűszegből szemek készültek. Műanyagkésekkel szeleteltek. Az első ötletadások után beindult a fantáziájuk.

-         Készült: sárgarépából versenyautó, fekete és piros retekből 3 fejű sárkány, salátából és retekből kislány (Saláta Sári), sárgarépából és hagymaszárból lovacska, hagymából és salátából repülő madár, de készült ördög, manó és még sokan mások.

-         A gyerekek a végére úgy megkedvelték a zöldségeket, hogy válogatás nélkül kóstolgatták, szeletelték és ették. Nagyszerű látvány volt.

 

Tóthné Tóth Gabriella
sortav
sortav